Social Star – skjult reklame på sociale medier


Undervisningsmaterialet Social Star er henvendt til danskfaget i 6. og 7. klasse. Det er et vigtigt indholdsområde i forhold til den digitale dannelse, og forhåbentlig vil mange bruge materialet. Fokus er på forbrug, men der vil være viden, der kan overføres til kommunikation og afsender/modtager-forhold i andre sammenhænge på de sociale medier. Der arbejdes med de fire elevpositioner fra det tværgående tema It og medier.
Skærmbillede 2015-10-31 kl. 08.53.38
På Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside beskrives projektet som understående:
Skjulte reklamer og kommerciel kommunikation på sociale medier er svære at gennemskue for børn og unge. Social Star skal gøre de unge mere kildekritiske på sociale medier og dermed til bedre forbrugere.

Undersøgelser fra Ekspertudvalget for børn, unge og markedsføring viser, at:

  • 75 % af danske 9-16 årige har en profil på et socialt medie
  • De 11-13 årige forholder sig meget ukritiske overfor dem de følger på Youtube og Instagram
  • De reflekterer ikke over, at brugerindlæg i blogs, anmeldelser mv. kan være betalt og siger fx: “Jeg synes ikke det er reklame. Follow – det er ligesom at følge, hvad de gør, og hvad de ser, ligesom at følge dem som personer. Det er ikke reklame at følge den her person.”

Målet med ”Social Star” er at give dansklærere i folkeskolens 6. – 7. klasse redskaberne til at lære de unge at identificere de nye former for kommerciel kommunikation på sociale medier. Det gælder særligt den form for kommunikation eller reklame, der er blandet med indhold fra brugerne selv, fx hvor en kendt eller en blogger roser et bestemt produkt.

Materialet findes via understående link, hvor der er link til materiale for henholdsvis 6. og 7. klasse:

Social Star

Forløbet ligger gratis tilgængeligt for alle indtil oktober 2017, og det er muligt for alle at logge ind med UNI-Login.

God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.