Fanfiction – slip fantasien fri…


Wikipedia giver følgende definition på fanfiction:

Fan fiction or fanfiction (also abbreviated to fan fic, fanfic, or fic) is fiction about characters or settings from an original work of fiction, created by fans of that work rather than by its creator. It is a popular form of fan labor, particularly since the advent of the Internet.

Fanfiction på Wikipedia

Fanfiction bevæger sig bredt, og det er et fænomen, der har stor udbredelse omkring kendte computerspil men også i forhold til universer som fx Star Wars og Harry Potter.

Siden https://www.fanfiction.net/ viser et bredt udsnit, og her kan fans udtrykke sig og dele med andre fans. Crossover er en blanding af elementer fra to eller flere universer.

   

Forskning i USA har vist, at elever i læsevanskeligheder læser og skriver op til fire trin over deres niveau, når det kommer til interessefelter som fx computerspil. Det er værd at afprøve i en undervisningssammenhæng, og der er ikke meget andet at sige end sæt i gang! Derudover eller i kombination med, kan man arbejde med selve genren, hvilket måske kan føre til en forfatterspire eller to. 

Bloggen Movellas giver et fint indblik i overvejelser omkring det at skrive fanfiction.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.