Hvad må du dele på nettet?

Danmarks Radio har lavet en fin lille film, der giver et overblik over, hvad du må dele på nettet. Det er ikke ligetil, og filmen kan både danne grundlag for gode samtaler i skolen, lige som den kan danne grundlag for personlig refleksion og ikke mindst fælles refleksion i fx vennekredsen, fodboldklubben mm.

DR-indslag – Hvad må du egentlig dele på nettet?

Det kan være svært at vide, hvad man må og ikke må i forhold til deling af billeder af elever i skolen, og det kan være rart med noget at hænge op på væggen til en kærlig påmindelse om det mulige. Josefine Eiby har lavet denne oversigt, der forholder sig til deling af billeder med personer på. Det er med afsæt i datatilsynets regler på området. Det er aktuelt, når de ansatte deler billeder fra hverdagen på skolen, men det er også meget relevant i forhold til elevernes handlen på diverse sociale medier. Billedet kan printes til opslagstavlen i klassen og inspirere til samtale.

Portrætbilleder vs situationsbilleder

Datatilsynet har en uddybning af sociale netværk og internettet via linket

Reklamer