Droneræs – built/crash/repeat!

At flyve med droner er en kunst, og især når det er uden nogen form for stabilisering eller hjælp til styring.

Droneræs er en sportsgren på vej frem, og der er flere steder i verden arrangeret begivenheder med store pengepræmier.

Denne video viser et lille dansk arrangement d. 1. juni 2016 i forbindelse med Nordic Drone Games ved Odense Lufthavn. 1. præmien var 5000 kr. Desværre er der lang afstand af sikkerhedsmæssige grunde, så det er lidt småt.

Det første drone-ræs med 1 million dollars i præmie blev naturligvis afholdt i Dubai. Denne video fortæller historien.

Til ræs anvendes FPV-droner (First Person View). Piloten har briller på, og kameraet fra dronen sender til disse briller. Piloten er på den måde nærmest med dronen på flyvetur rundt på forhindringsbanen.

Disciplinen kræver høj grad af opmærksomhed, da disse droner kan flyve op mod 160 km/t! Inden det overhovedet kommer til flyvning in real life, kan det være nødvendigt med træning i simulator på computer op mod hundrede timer. Den bedste træning fås, hvis dronens controller er koblet til computeren via USB-stik. Drone Racing League har lavet en simulator, som kan findes med tilhørende instruktion via linket FPV-simulator. Jeg har ikke haft tid til at teste den, men det skal snart prøves.

I folkeskoleregi kan ræs sagtens organiseres på andre måder, og det kan ske med droner uden FPV. Der er masser af læring i at designe, konstruere, afprøve og så videre. Ræs er en mulighed… dronekamp en anden… slip droner ind i et aflukke og se hvem der holder sig længst i luften.

Det er i dag muligt at købe en FPV-drone i Danmark for ca. 5500 kr. Hvad der måske vil være mere skægt er at bygge dem selv. Der kan arbejdes med elektronik og 3D-print i skøn forening. Det er ikke dumt at kunne konstruere skelettet til dronen selv, da det som antydet i overskriften bliver til en del crash i denne sportsgreb, og så er det med at komme i gang med at producere nye dele.

Det er ganske nemt at lave baner, så lad os krydse fingre for, at der kommer mange gode stævner i nærmeste fremtid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.